Kategoriat
Pirkkolan metsä

Mukaan toimintaan

Tapaamiset
Olemme tapailleet kesän ja syksyn ajan Pirkkolan hallin maastossa sunnuntaisin. Nyt ilmojen viilennyttyä tapaamisia järjestetään tilanteen mukaan ja koronaturvallisuus huomioiden sisätiloissa. Tapahtumista ilmoitetaan tarkemmin Facebook sivuillamme.

Tiedotus
Sähköpostilistan lisäksi olemme perustaneet nopeaa tiedottamista varten WhatsApp-ryhmän. Listalle ja WhatsAppiin voi  liittyä lähettämällä pyynnön keskuspuistoryhma@gmail.com.

Luontohavainnot
Luontohavaintojen kerääminen mm. riistakameralla on alkamassa. Tästä voi olla yhteydessä Susanna Pitkäseen (susanna.pitkanen@gmail.com)

Adressi
Nimiä kerätään edelleen nettiadressiin: bit.ly/Pirkkola
Mitä enemmän nimiä adressiin saamme sitä parempi, joten jatkakaa jakamista. Lisätietoja adressista.

Kiitos Mika Välipirtille, että hän ja Pro Luonto ry ovat mukana tässä kamppailussa ja ovat siten tehneet toimenpidekieltohakemukset ELY keskukseen sekä hallinto-oikeudelle. Valitusasioissa voi tarjota apua: proluonto@gmail.com

Mitä voin tehdä?
Hallinto-oikeuden määräämä toimenpidekielto on väliaikainen, eikä todennäköisesti kestä kauaa.  Edelleen on kuitenkin hyvä, jos alueelta saadaan päivittäin tietoa, mitä siellä tapahtuu. Samalla siellä voi jutella ihmisten kanssa ja kerätä nimiä adressiin. Adressin voi myös printata näiltä sivuilta, kaikkihan eivät käytä nettiä.

Osallistu keskusteluun jakamalla tietoa ja oikomalla virheellisiä väittämiä sosialisessa mediassa (Twitter, Facebook, Instagram, ym.). Julkaisuihin voi merkitä aihetunnisteet:

#keskuspuistonpuolesta #pirkkolanmetsä

Keskuspuistoryhmän löydät sosiaalisessa mediassa:

Voit osallistua myös kommentoimalla lehtien aiheesta julkaisemia juttuja niiden kommenttipalstoilla.

Kaikki verkostot urheilupiireihin ja hallin tiedossa oleviin asiakkaisiin  kannattaa käyttää (PHYK, Voimisteluseura Elise, MUKI basketball, EräViikingit salibandy) ja mahdollisiin asiakkaisiin (cheerleading ja padel mainittu), jotta viestimme menee perille: ”Neuvotelkaa – Pelastakaa Pirkkolan metsä.”

Kaikki yhteydet kaupunginvaltuutettuihin ja kaupunkiympäristö- sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan kannattaa käyttää. Käykää rakentavia keskusteluja, kertokaa vaihtoehdoista ja myös alueen nykyisestä käytöstä ulkoiluun. Nujerretaan byrokratia.

Kartoista, muinaismuistoista ja alueen ulkoilureiteistä huolestuneet voisivat kysellä kaupungilta, mihin he aikovat siirtää nyt  Pirkkolan pururadan (joka siis tosiaan on pururata, ei pyöräily tai kävelytie) ym. reitit. Nyt juuri on tekeillä keskuspuiston opastuksen parantaminen, jossa tätä hallihanketta ei ole mitenkään otettu huomioon. Asiaa hoitaa metsänhoitaja Tiina Saukkonen: https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/kehittamissuunnitelmat/keskuspuiston-opastussuunnitelma

Jos sinulla on aikaa ja osaamista, niin tiedotustiimiimme voi osallistua. Ylläpidettävää on paljon, mm. nämä WordPress nettisivut. Jonkun pitää ehtiä myös vastailla Keskuspuistoryhmän sähköposteihin, lisätä halukkaita  listoille ja WhatsAppiin, tehdä tiedotteita jne. Kuvaajille, kirjoittajille ja taustatutkimuksien tekijöille on tarvetta. Jonkun pitäisi ehtiä ylläpitämään kuvapankkia. Juristi tai pari olisi huippua.  Taiteelliselle osaamiselle on myös kysyntää mm. banderollien teossa ja aidan koristelussa, ym.  Ideanikkarit: kaikki hyvät, luovat ja positiiviset ideat, joita ei vielä ole käytetty tulevat vielä varmasti käyttöön, mieti ja ehdota.

Ilmianna siis itsesi meille! keskuspuistoryhma@gmail.com.

Nikkaroi ja ripusta Pirkkolan metsään linnun- tai liito-oravan pönttö!
Nikkarointitaitoiset voisivat ripustaa hallitontille ja parkkipaikan laidan metsään linnun tai liito-oravan pönttöjä.